Σχεδόν ένας αιώνας παράδοσης, πάθους και σημαντικών εμπορικών και αγωνιστικών επιτυχιών. Σχεδόν ένας αιώνας υπέροχων μοτοσυκλετών, κατασκευασμένων στο Mandello del Lario, που συνδυάζουν τις καλύτερες τεχνολογίες με κορυφαίες ιταλικές τεχνικές κατασκευής. Αυτές είναι οι σταθερές αξίες της Moto Guzzi από το 1921.

Η Moto Guzzi V85 TT διατηρεί αυτή την ταυτότητα και την ισχυρή προσωπικότητα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά το κλασικό επιβλητικό στυλ με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.  Η νέα Moto Guzzi εκφράζει μια φιλοσοφία κατασκευής, όπου η απλότητα, η πρακτικότητα και η ελαφριά αίσθηση συνδυάζονται για τη δημιουργία μιας μοναδικής σχέσης μεταξύ του αναβάτη και της μοτοσυκλέτας.

Ταξιδεύω άρα υπάρχω, η V85 TT είναι συναρπαστική κάθε μέρα

Η V85 TT είναι αφιερωμένη στα συναρπαστικά ταξίδια, στην πιο αγνή και αυθεντική μορφή τους, φέρνοντας στο μυαλό εικόνες από αγώνες ερήμου όπως το Paris-Dakar. Το διάσημο ράλι της Αφρικής γνώρισε ημέρες δόξας στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Στο επίκεντρο ήταν ο αναβάτης, ο οποίος εξερευνούσε τα όρια της φύσης και του εαυτού του, σε πλήρη αρμονία με τη μοτοσυκλέτα του.

Μια πυξίδα, ένα road book και ένα ρολόι, ήταν τα μόνα μέσα πλοήγησης προς τον τελικό προορισμό, το  Lac Rose, που παρέμεινε απλά ένα όνειρο για πολλούς αγωνιζόμενους. Στόχος δεν ήταν μόνο η συμμετοχή, αλλά και η ανακάλυψη μοναδικών τοποθεσιών, μία αξία που θέλει να επαναφέρει η V85 TT.

Η Moto Guzzi V85 TT είναι η νέα αυθεντική παντός εδάφους μοτοσυκλέτα που συνδυάζει τα στυλιστικά χαρακτηριστικά της χρυσής εποχής των adventure μοτοσυκλετών με την απόδοση και τη λειτουργικότητα των σύγχρονων τουριστικών enduro. Η V85 TT απευθύνεται σε όσους έλκονται από την αύρα του Dakar και αναζητούν μια μοτοσυκλέτα, που θα κεντρίζει το περιπετειώδες πνεύμα τους στην καθημερινή μετακίνηση.

Στυλ: η V85 TT είναι η Classic Travel Enduro

Απλότητα, ευκολία και πρακτικότητα: αυτές είναι οι θεμελιώδεις αρχές της V85 TT. Είναι οι τυπικές αρχές των enduro μοτοσυκλετών της δεκαετίας του ’80 που μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε κάθε χρήση, από την καθημερινή μετακίνηση μέχρι και τα περιπετειώδη ταξίδια. Είναι όμως και αρχές που χάνονται σταδιακά, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τις ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές, που ευνοούν τις σημαντικά μεγάλες διαστάσεις και το βάρος.

Η Moto Guzzi V85 TT επιτυγχάνει τον φιλόδοξο στόχο να συνδυάσει το αυθεντικό στυλ με τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης ταξιδιωτικής enduro. Αυτός είναι και ο λόγος που της επιτρέπει να φέρει τον τίτλο της πρώτης classic enduro με ταξιδιωτικό χαρακτήρα. Συνδυάζει τεχνολογία και λειτουργικότητα με τα βασικά χαρακτηριστικά Moto Guzzi που εξασφαλίζουν μέγιστη ανθεκτικότητα. Η επιθυμία για απλά σχήματα είναι ξεκάθαρη: με πλήρη απουσία φέρινγκ, η V85 TT χαρακτηρίζεται από το σχήμα του ρεζερβουάρ, τα πλαϊνά καπάκια και το μπροστινό φτερό, αλλά και από τον ολοκαίνουριο δικύλινδρο κινητήρα  V 90°.

Πλαίσιο: για απόλυτη οδηγική απόλαυση και ευκολία

Η ικανότητα της Moto Guzzi στην κατασκευή εξαιρετικών πλαισίων επιβεβαιώνεται και στη V85 TT. Μόνο αυτή η νέα Moto Guzzi μπορεί να έχει ένα τόσο στιβαρό και ακριβές μπροστινό σύστημα κατά την είσοδό της σε στροφή. Μόνο η V85 TT μπορεί να δώσει στον αναβάτη αίσθηση απόλυτης ασφάλειας και ελέγχου, ακόμη και σε συνθήκες δυναμικής γρήγορης οδήγησης. Μεγάλο μέρος αυτής της αίσθησης οφείλεται στο ιδιαίτερο σχήμα του υψηλής αντοχής ατσάλινου σωληνωτού πλαισίου, σε συνδυασμό με τα άψογα σχεδιασμένα μαρσπιέ αλουμινίου (τα προστατευτικά λάστιχα αφαιρούνται για καλύτερο έλεγχο στην εκτός δρόμου οδήγηση).

Νέος κινητήρας: ο κλασικός του μέλλοντος

Στη V85 TT παρουσιάζεται για πρώτη φορά ο νέος κινητήρας της Moto Guzzi. Η αρχιτεκτονική του είναι η  ίδια που χρησιμοποιεί το εργοστάσιο σε όλα τα μοντέλα παραγωγής: αερόψυκτος εγκάρσιος 90° V twin με έναν εκκεντροφόρο και δύο βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο. Αυτή η διάταξη είναι το καμάρι του αετού από το Mandello και αντανακλά τη μοναδική του ιστορική κληρονομιά.

Προηγμένη τεχνολογία και εξοπλισμός

Για να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της V85 TT, της ικανοποίησης των Guzzisti στην καθημερινή μετακίνηση αλλά και στις εκτός δρόμου περιπετειώδεις αναζητήσεις, η Moto Guzzi προέβλεψε στον βασικό εξοπλισμό μια ολοκληρωμένη σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων, χωρίς όμως υπερβολικά τεχνολογικά στοιχεία, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη οδηγική απόλαυση.

Για να γίνει ευκολότερη και ασφαλέστερη η οδήγηση, η Moto Guzzi δημιούργησε τρεις διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης (riding modes) για την V85 TT: Road, Rain και Off-road. Κάθε λειτουργία οδήγησης αφορά σε διαφορετικές χαρτογραφήσεις του κινητήρα, διαφορετική λειτουργία του ABS και του ελέγχου πρόσφυσης MGCT, καθώς σε διαφορετική απόκριση του συστήματος ελέγχου γκαζιού Ride-by-Wire:

  • Road/Strada: σχεδιάστηκε για ομαλή οδήγηση, διατηρώντας παράλληλα στοιχεία διασκέδασης. Παρέχει μέτριο επίπεδο ρύθμισης του ελέγχου πρόσφυσης MGCT, λειτουργία του συστήματος ABS και στα δύο κανάλια και άμεση απόκριση στο γκάζι.
  • Rain/Pioggia: είναι ιδανική για όλες τις συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης και εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια κατά την οδήγηση. Παρέχει υψηλότερο επίπεδο ελέγχου πρόσφυσης, λειτουργία του ABS και στους δύο τροχούς, καθώς και πιο ομαλή απόκριση στο γκάζι.
  • Off-road: η λειτουργία που τονίζει τον off-road προσανατολισμό της V85 TT. Σχεδιάστηκε για πλήρη αξιοποίηση του πλαισίου και του κινητήρα κατά την εκτός δρόμου οδήγηση. Παρέχει χαμηλότερο επίπεδο επέμβασης του ελέγχου πρόσφυσης, λειτουργία του ABS μόνο στον μπροστινό τροχό με ειδική ρύθμιση (και με δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης), καθώς και πιο ομαλή απόκριση στο γκάζι που συνδυάζεται με ισχυρότερο φρενάρισμα του κινητήρα.

Ο αναβάτης μπορεί απλά να επιλέξει τη λειτουργία που προτιμά με ασφάλεια και με τη σιγουριά ότι η Moto Guzzi έχει σχεδιάσει τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις για κάθε Riding Mode.

Η V85 TT διαθέτει και  έλεγχο ταχύτητας ταξιδιού (Cruise Control) που δίνει τη δυνατότητα διατήρησης προεπιλεγμένης ταχύτητας χωρίς τη χρήση του γκαζιού. Και αυτό το σύστημα σχεδιάστηκε για ευκολότερα ταξίδια. Ένα μόνο κουμπί είναι απαραίτητο για την ενεργοποίηση και εμπλοκή του συστήματος, αλλά και για την αύξηση/μείωση της επιλεγμένης ταχύτητας.

Εκδόσεις και χρώματα

Η Moto Guzzi V85 TT διατίθεται σε δύο παραλλαγές γραφικών:

  • Τρεις χρωματισμοί με πιο αστικό χαρακτήρα, γκρι “Grigio Atacama”, μπλε “Blu Atlante” και κόκκινο “Rosso Vulcano”, με ελαστικά Metzeler Tourance Next.
  • Δύο Evocative χρωματισμοί, κίτρινο “Giallo Sahara” και κόκκινο “Rosso Kalahari”, σε συνδυασμό με εντυπωσιακό κόκκινο πλαίσιο και προστατευτικά πιρουνιού στον χρωματισμό του ρεζερβουάρ. Διαθέτουν ελαστικά Michelin Anakee Adventure, που προσφέρουν καλύτερο κράτημα εκτός δρόμου.

Τιμές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Η Moto Guzzi V85 TT διατίθεται στα σημεία πώλησης Moto Guzzi στις παρακάτω ενδεικτικές τιμές λιανικής, με ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων:

  • V85 TT 11.800 ευρώ
  • V85 TT Evocative 11.990 ευρώ

Η Moto Guzzi προσφέρει δωρεάν ένα σημαντικό πακέτο υπηρεσιών με αγορά οποιασδήποτε καινούριας μοτοσυκλέτας, εξασφαλίζοντας υψηλή αξία μεταπώλησης και ξέγνοιαστα χιλιόμετρα:

  • 2 χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης*
  • 4 χρόνια οδική βοήθεια

Source link